Schets#5 ANATOMICA

Schets#5Anatomica‘Als er een boom omvalt in het bos en er is geen mens of dier in de buurt die dit hoort, maakt dit dan geluid?’

(‘Kan iets bestaan zonder dat het waargenomen wordt?’ Charles Riborg Mann en George Ransom Twiss, 1910)

In SCHETS# 5 ANATOMICA werken we met vier verschillende kunstdisciplines. Thijs Ebbe Fokkens (beeldend), Carl Beukman (geluid), Mischa Lind (audiovisueel) en David Geysen (performance).
Binnen de multidisciplinaire broedplaats voor podiumkunst Bureau Dégradé zijn we altijd op zoek naar een urgente inhoud en een daarop aansluitende nieuwe vorm voor een theatrale presentatie. Hoe kunnen we de uitkomst van een maatschappelijk onderzoek vormgeven op een andere manier dan de geijkte standaard binnen een theateromgeving.

SCHETS#5 ANATOMICA is in eerste instantie het ontleden, als in een anatomische les, van een leven van één bijzonder mens in de tijd van een pandemie. Na dit ontleden gaan we het leven van dit mens deconstrueren of uit elkaar halen. Vervolgens volgt er een reconstructie van dit leven en zijn mogelijke toekomst door de vier kunstenaars.
Dit onderzoek zal leiden tot de presentatie van SCHETS#5 ANATOMICA op 5 & 6 september.

Schets#5 zal dienen als casus of werkmodel voor een verder te ontwikkelen voorstelling in 2021 waar we meerdere levens van bijzondere mensen ontleden, deconstrueren en reconstrueren om die allemaal samen te voegen tot een collage voorstelling.

Te zien bij Bureau Dégradé op 5 en 6 september in een Covid Proof surrounding.
Op beide dagen gelden de volgende tijdslots*:

13.00 – 13.30 | 14.00 – 14.30 | 15.00- 15.30 | 16.00- 16.30

U moet van tevoren reserveren en betalen.
Een bezoek kost 5 euro.
De beleving zelf duurt een half uur, uw bezoek aan ons maakt u zolang u wilt natuurlijk.
Aan de bar kunt u alleen met pin betalen.

*Er kunnen 10 mensen per keer naar binnen.

Medekunstenaars Schets#5 Anatomica:

Naam: Thijs Ebbe Fokkens

Thijs Ebbe Fokkens
Thijs Ebbe Fokkens maakt tekeningen, zeefdrukken en ruimtelijk werk. Vaak gecombineerd in grote ruimte- vullende installaties, waarbij ook licht en fotografie gebruikt wordt als instrument en materiaal. Hij studeerde aan St. Joost, Academie voor Kunst en Vormgeving.

Naam: Mischa Lind

Mischa Lind
Mischa Lind (1995) is beeldend kunstenaar en experimenteel filmmaker. Dit jaar studeert hij af aan de Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij maakt video-installaties die zich bevinden op het grensvlak van cinema en installatiekunst.

Spread the love