SCHETS #4 Tap Noir

Bureau Dégradé presenteert: Tap Noir
Door: Janne Eraker en Jorg Schellekens
1 en 2 november | 21.00 uur | Laan van Poot 97 Den Haag

Tap Noir is een kruising tussen een dansperformance en een installatie. Eigentijdse tapdans van Janne Eraker wordt hierin gecombineerd met stroboscopisch licht en duistere soundscapes van Jorg Schellekens. Geïnspireerd door onder andere film noir en Japanse horror plaatsen ze tapdans in een context die eerder aan The Ring doet denken dan aan Swing Time.

De installatie fungeert niet alleen als scenografie maar vooral ook als instrument. Het ritme van de tap triggert lichtflitsen die de beweging op hun beurt weer deconstrueren. Instrument en speler manipuleren elkaar tot het onduidelijk is wie wie bestuurt en zo ontstaat er een maalstroom van beeld, beweging en muziek.

Vrijdag 1 en zaterdag 2 november is de Tap Noir te zien om 21.00 uur, inloop vanaf 20.00 uur. Locatie: Bureau Dégradé, Laan van Poot 97,  Den Haag. Entree is gratis.

LET OP: 1. Tap Noir is een work-in-progress en wordt 1 en 2 november voor het eerst getoond aan publiek. 2. De presentatie bestaat puur uit stroboscopisch licht, het is dus helaas 100% ongeschikt voor mensen die daar niet goed tegen kunnen.
Spread the love